De stichting

Jaarmarkt

De Schutsemarkt is begonnen als braderie in 1989 en officieel opgericht in 1990 en wordt sindsdien georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.

De stichting organiseert de jaarmarkt op de 2e zaterdag in juni in Nieuwe Pekela. Elk jaar start het bestuur in januari de activiteiten om van de jaarmarkt weer een succesvol evenement te maken. Naast het bestuur maakt de stichting ook gebruik van zeer betrokken vrijwilligers die de standhouders begeleiden naar hun standplaats, vragen van standhouders beantwoorden of eventuele kleine problemen ter plekke oplossen. Samen met de vele vrijwilligers maken we er voor de standhouders en haar bezoekers een gezellige markt van.

De stichting

In juni 1989 kreeg Nieuwe Pekela een nieuwe vaarroute. Een aanwinst voor de vaar recreatie door Oost-Groningen en voor het dorp. De openingsfestiviteiten bestonden onder andere uit een grote markt annex braderie. Ruim 120 standhouders stelden hun marktkramen aan weerszijden van het Pekelder Diep op. Dit was een groot succes waardoor de handelsvereniging besloot er een terugkerend festijn te maken. De Schutsemarkt werd ‘geboren’. 

Het zittende bestuur:

Voorzitter - marktmeester

Remko Cannegieter

Secretaris

Remko Cannegieter

Penningmeester

Remko Cannegieter

Bestuurslid

Andrea Weits

Bestuurslid

Jeroen Westra

Bestuurslid

Jacob Wieske

Bestuurslid

Vacant

Wij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden! Lijkt het je iets om mee te helpen met de organisatie van de Schutsemarkt? Zoek gerust contact met iemand van het bestuur of stuur een mail naar info@schutsemarkt.nl! De voorbereidingen starten in januari. We vergaderen tussen januari en mei één avond per maand. In de week voorafgaand aan de markt zullen de laatste voorbereidingen vanzelfsprekend iets meer tijd van je vragen.