Schutsemarkt Nieuwe Pekela

Al ruim 30 jaar de gezelligste jaarmarkt van Oost-Groningen
  • 00

dagen totdat Schutsemarkt 2024 begint

7.500

jaarlijkse bezoekers

Editie 2024

Na een geslaagde editie van 2023 waarbij we veel standhouders opnieuw mochten verwelkomen kijken wij uit naar de komende jaarmarkt. Op zaterdag 8 juni 2024 is het weer tijd voor de gezelligste jaarmarkt van Oost-Groningen aan de boorden van het Pekelder Diep. Graag tot dan!

De gezelligste jaarmarkt van Oost-Groningen

Samen met een ‘leger’ aan vrijwilligers, verenigingen, instellingen en enthousiaste sponsoren proberen we een markt te organiseren, die meer is dan een doorsnee jaarmarkt. Onder andere door het organiseren van sportieve, muzikale en culturele activiteiten, proberen wij zoveel mogelijk bezoekers (lees: kopers) aan te trekken. De markt wordt, net zoals voorgaande jaren, tegelijk met het Heeresveld-concours georganiseerd. Dit in de regio geliefde springconcours wordt gehouden in het wandelpark, dat zich aan het einde van onze markt bevindt.

Eerdere edities

De Stichting Schutsemarkt is opgericht in 1990 en bestaat sindsdien uit enthousiaste vrijwilligers. De Schutsemarkt is een begrip voor de Pekelder en omliggende bevolking.

De markt wordt elk jaar gehouden op de 2e zaterdag in juni. Om 09.00 uur wordt de markt geopend door de voorzitter van de stichting samen met de burgemeester van de gemeente Pekela. Dit is elk jaar een feestelijke gebeurtenis waar muziekvereniging Excelsior en de kinderen uit Nieuwe Pekela actief bij betrokken worden. Dit als start om u en onze standhouders een onvergetelijke dag te bezorgen.

Editie 2023

Zaterdag 10 juni 2023 werd in Nieuwe Pekela de jaarlijkse Schutsemarkt gehouden. Onder een stralende zon liepen veel bezoekers langs de talrijke kraampjes.

Editie 2022

Zaterdag 11 juni 2022 werd na drie jaar weer de jaarlijkse Schutsemarkt in Nieuwe Pekela gehouden. Het prachtige weer zorgde voor veel bezoekers langs de boorden van het Pekelder Diep.

Editie 2019

Een teleurgesteld voorzitter, bezoekers en vroege bezoekers. De 30e Schutsemarkt kon na maanden intensieve voorbereiding niet door gaan vanwege de slechte weersomstandigheden. 

Sponsoren

Waar zullen we zijn zonder onze sponsoren? Onderstaande bedrijven zijn een samenwerking met ons aangegaan. We hopen komend jaar weer op een bijdrage van onze sponsoren!